پزشکی وعلوم تجربی

پزشکی ،علوم تجربی،داروها،زیست شناسی و...

پزشکی وعلوم تجربی

پزشکی ،علوم تجربی،داروها،زیست شناسی و...

دانشمندان از سلول‌های بنیادی بافت دریچه‌های قلب ساختند

پژوهشگران انگلیسی با رشد سلول‌های بنیادی به بافت دریچه‌های قلب انسان دست یافتند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه به نقل از روزنامه گاردین دوشنبه ۲ آوریل (۱۳ فروردین) این پیشرفت می‌تواند راه‌حلی احتمالی برای کمبود قلب اهدایی برای پیوند قلب باشد.
گاردین نوشت اگر آزمایش بر روی حیوانات که در ماه‌های آینده قرار است انجام شود موفق باشد، بافت‌های جایگزین را که به این روش تهیه شده‌اند، می‌توان در سه سال آینده برای پیوند زدن به بیماران دچار بیماری قلبی به کار برد.
این پژوهشگران به سرپرستی مگدی یاکوب، استاد جراحی فلب در امپریال کالج لندن از سلول‌های بنیادی به دست آمده از مغز استخوان، بافتی را رشد دادند که به مشابه بافت دریچه‌های قلب انسان عمل می‌کند.
سلول‌های بنیادی سلول‌های نابالغی هستند که به بافت‌های مختلف بدن تبدیل می‌شوند.
پروفسور یاکوب که برای یک دهه در زمینه کمبود قلب اهدایی برای پیوند کار کرده است، گفت نتایج این پژوهش آنها را به هدف رشد دادن قلب کامل انسانی نزدیکتر کرده است.
او گفت: "چنین هدفی بلندپروازانه است اما ناممکن نیست. اگر از من بپرسید می‌گویم ۱۰ سال تا رسیدن به آن فاصله داریم."
رشد دادن بافت‌های جایگزین از سلول های بنیادی یک هدف اصلی برای دانشمندان است. اگر بخش آسیب‌دیده‌ای از بدن با بافتی که به این طریق تهیه شده و از لحاظ ژنتیکی با بیمار تطبیق کامل دارد جایگزین شود، رد پیوند رخ نخواهد داد.
دانشمندان تا به حال توانسته‌اند تاندون‌ها، غضروف و مثانه را در آزمایشگاه رشد دهند، اما هیچکدام از اینها پیچیدگی اندام‌هایی مانند قلب را ندارند.
گرچه بسیاری از افرادی که دچار بیماری‌های دریچه قلب هستند، با جایگزینی دریچه‌ (حیوانی یا مصنوعی) نجات پیدا می‌کنند، اما این دریچه‌ها کارایی کامل دریچه‌های اصلی را ندارند.
بنا به تخمین سازمان جهانی بهداشت هر سال ۶۰۰۰۰۰ نفر در سراسر جهان به تعویض دریچه‌های قلب نیاز دارند.
منبع :

همشهری آنلاین